BHV E-Learning

Elke werkgever is wettelijk verplicht om de bedrijfshulpverlening binnen zijn onderneming te regelen en voldoende bedrijfshulpverleners (BHV-ers) in dienst te hebben. Deze BHV-er moet opgeleid zijn om bij calamiteiten zoals brand en ongevallen handelend te kunnen optreden. Brandbestrijding, levensreddend handelen, EHBO en ontruiming maken onderdeel uit van het takenpakket van een BHV-er. Iedere werkgever, met personeel in dienst, moet de veiligheid op de werkplaats garanderen (Arbowetgeving). Altijd moet er een goed opgeleide BHV-er aanwezig zijn.
U kunt op eigen tempo werken, op het moment en de locatie naar uw voorkeur. Alle benodigde kennis en vaardigheden wordt u gedurende één jaar aangeboden. Om in aanmerking te komen voor certificering sluit u alle lessen met een voldoende af.

Inhoud

BHV E-learning is de online training en bestaat uit 21 lessen. Iedere les wordt afgesloten met een online toets waar u een cijfer voor kunt halen. In de meeste lessen is de theorie met heldere instructiefilms en aanvullend beeldmateriaal ondersteund. Er wordt u een variatie aan vragen aangeboden. Afhankelijk van de omvang en de moeilijkheidsgraad van het onderwerp, ontvangt u meer of minder vragen en ziet u meer of minder film- en beeldmateriaal.

U heeft het hele jaar toegang tot alle e-learninglessen en bent daardoor in staat om in eigen tempo te studeren. Alle onderwerpen die relevant zijn voor BHV komen aan bod. De Basis BHV E-learning is hierdoor ook een handig naslagwerk voor het up to date houden van uw kennis.

Examen en Certificering

Na het succesvol afronden van alle lessen, ontvangt u een certificaat van WeetWatJeMoetDoen.nl. Hiermee bent u theoretisch gezien in staat om alle handelingen in de praktijk te brengen die u in uw rol van BHV-er moet kunnen uitvoeren. Dit certificaat is een jaar geldig, na ieder jaar kunt u de cursus opnieuw volgen om de geldigheid van het certificaat te behouden.

VCA E-Learning

VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Het VCA- certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico. Vaak vinden deze werkzaamheden plaats in werkplaatsen, bouwlocaties, fabrieken, of installaties. U laat zien dat u basiskennis heeft met betrekking tot Veiligheid, Gezondheid en Milieu. U geeft daarmee aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Als u leiding geeft aan operationele medewerkers kiest u voor de opleiding VOL-VCA, deze staat voor: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende. Ook voor ZZP-ers is het raadzaam om de VOL-VCA opleiding te volgen. Om aan het VOL-VCA examen deel te nemen is het basisdiploma VCA diploma niet vereist.

Wat zijn de mogelijkheden

Weetwatjemoetdoen.nl biedt u de mogelijkheid om de cursus via e-learning te volgen op een moment dat het u het best uit komt. Vanaf het moment dat u definitief bent aangemeld voor de cursus krijgt u toegang tot onze moderne e-learning waar u tot na uw examen gebruik kunt maken van de lessen. Verder is het mogelijk om via een oefentoets te kijken waar u op dat moment staat in uw opleiding en met welke onderdelen u nog moeite heeft. Tegen meerprijs kunt u, het leerboek VCA aanschaffen. Het is mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamd “voorleesexamen” of een examen in een andere taal. Hiervoor gelden toeslagen, neem voor de mogelijkheden en de kosten contact met ons op.

In de opleiding VCA-Basis e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

EHBO E-Learning

EHBO E-learning is de online training en bestaat uit 13 lessen. Iedere les wordt afgesloten met een online toets waar u een cijfer voor kunt halen. In de meeste lessen is de theorie met heldere instructiefilms en aanvullend beeldmateriaal ondersteund. Er wordt u een variatie aan vragen aangeboden. Afhankelijk van de omvang en de moeilijkheidsgraad van het onderwerp, ontvangt u meer of minder vragen en ziet u meer of minder film- en beeldmateriaal.

U heeft het hele jaar toegang tot alle e-learninglessen en bent daardoor in staat om in eigen tempo te studeren. Alle onderwerpen die relevant zijn voor EHBO komen aan bod. De Basis EHBO E-learning is hierdoor ook een handig naslagwerk voor het up to date houden van uw kennis.

Examen en Certificering

Na het succesvol afronden van alle lessen, ontvangt u een certificaat van WeetWatJeMoetDoen.nl. Hiermee bent u theoretisch gezien in staat om alle handelingen in de praktijk te brengen die u in uw rol van EHBO-er moet kunnen uitvoeren. Dit certificaat is een jaar geldig, na ieder jaar kunt u de cursus opnieuw volgen om de geldigheid van het certificaat te behouden.

AED E-learning

AED E-learning is de online training en bestaat uit 4 lessen. Iedere les wordt afgesloten met een online toets waar u een cijfer voor kunt halen. In de meeste lessen is de theorie met heldere instructiefilms en aanvullend beeldmateriaal ondersteund. Er wordt u een variatie aan vragen aangeboden. Afhankelijk van de omvang en de moeilijkheidsgraad van het onderwerp, ontvangt u meer of minder vragen en ziet u meer of minder film- en beeldmateriaal.

U heeft het hele jaar toegang tot alle e-learninglessen en bent daardoor in staat om in eigen tempo te studeren. Alle onderwerpen die relevant zijn voor een reanimatie komen aan bod. De Basis AED E-learning is hierdoor ook een handig naslagwerk voor het up to date houden van uw kennis.

Examen en Certificering

Na het succesvol afronden van alle lessen, ontvangt u een certificaat van WeetWatJeMoetDoen.nl. Hiermee bent u theoretisch gezien in staat om alle handelingen in de praktijk te brengen. Dit certificaat is een jaar geldig, na ieder jaar kunt u de cursus opnieuw volgen om de geldigheid van het certificaat te behouden.